Huszonöt éves lett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bibó István Szakkollégiuma. Ebből az alkalomból a jogtudományi karon Bibó-napokat tartottak 2008. március 12-től 14-ig. A háromnapos, igényesen megszerkesztett rendezvényen értékelték a középiskolások és egyetemisták számára kiírt Bibó-pályázatot.

A gimnazisták kategóriájában több mint húsz munka készült. Értékeléskor a bíráló bizottság külön kiemelte, hogy a legtöbb dolgozatot a kiskunhalasi Bibó-gimnázium diákjai küldték be. Különdíjat Radvánszki Renáta (kilencedikes diák) kapott. Elismerésben az ugyancsak kilencedikes Rajcsány Betti, Kotró Anita, Kókai Adrienn, Kupa Alexandra, Radák Viktória, Földes Gergő, a tizenegyedikes Krammer Szandra, a tizenkettedikes Halász Adrienn, Font Orsolya és Mészáros Katalin részesült.

A díjkiosztón Radvánszki Renátával az iskolánk nevében ajándékot adtunk át a Bibó-kollégium igazgatójának. Lehetőségem nyílt arra is, hogy névadónk fiával, ifjabb Bibó Istvánnal és Szenáki Józsefnével, az őri általános iskola igazgatójával találkozzam. Áprilisban ugyanis ők lesznek itt, Halason a vendégeink.     

 

Módosítás: (2008. március 15. szombat, 10:50)