Teletepsi

Csokis kekli Színes-módra

5 db tojás, 1 bögre cukor: összekeverjük, habosra verjük.
1 bögre tej, 1 bögre étolaj, 4 evőkanál kakaópor: mindezt hozzáadjuk, majd habosra keverjük.
Ebből 1 bögrével kiveszünk és félreteszünk.
A maradék keverékbe 1 bögre lisztet, 1 csomag sütőport teszünk.
Simára keverjük, majd kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük.
180 fokon kb. 20 percig sütjük; figyelni kell, hamar kész.

Ha megsült, a tetejére egyenletesen ráöntjük a kivett bögrényi keveréket.

Hűlni hagyjuk, és kész. Csokireszelékkel meghinthetjük ízlés szerint.

(1 bögre = 2,5 dl)

 

Kezdőknek való!habcsok

3 tojásfehérjét csipet sóval, citrommal gőz fölött felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, gőz fölött tovább kemény habbá verjük. Habzsákkal formákat alakítunk a sütőpapírral kibélelt tepsin. Használjuk kreativitásunkat a formázáskor! Lassú tűzön világos színűre sütjük, majd szárítjuk.

Remek karácsony előtti időtöltés.

 

Nem kezdőknek való...

Hozzávalók:

Tésztához:csokitorta

10 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csipet só
5 tojás
7 dkg őrölt mandula
2 ek. kakaó
8 dkg rétesliszt
1 kk. sütőpor

Krémhez:

12,5 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
3 tojássárgája
5 dkg étkezési keményítő
2,5 dl tej
25 dkg tortabevonó
20 dkg vaj

Elkészítés:

A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A vajat, porcukrot, sót krémesre verjük, majd a tojássárgáját és a csokoládét kanalanként hozzáadjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, beleszórjuk a mandulát, kakaót, lisztet és a sütőport. Mindezt a habverővel a vajas masszába keverjük. Az előre kivajazott, liszttel megszórt tortaformában 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Rácson 8 órát hűtjük, pihentetjük.

A porcukorból, vaníliás cukorból, tojássárgájából, keményítőből, tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk. Alaposan kevergetve kihűtjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra verjük, majd a tojáskrémet és a bevonót kanalanként hozzáadjuk.

A piskótát három (vagy két) egyenlő lapra vágjuk, krémmel megtöltjük és bevonjuk. Csokoládéreszelékkel, cukormázzal vagy mandulával díszítjük.

 

Tartalmas leves, egyháziasan

Aki egyszer megkóstolta az igazi egyházi csipetkát, nem felejti, s ő maga is szeretné elkészíteni. Íme egy recept, ahogy nálunk csinálják.

 
A családi gyűjtemény néhány eleme: eredetiben és hasonmás változatban. És egy kis tartalom is.
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 3
A hét kérdése
Melyikben nincs kötőjel (a helyesírás 12. kiadása szerint)?
 
Képgalériák
Kép véletlenszerűen
41
Image Detail