Előkészülethez:csokismakos
30 dkg csokoládé
16 dkg vaj

5 tojás
5+5 kanál cukor
3/4 bögre mák
1/4 bögre liszt
25 dkg meggy
1 vaníliás cukor
fahéj, szegfűszeg, citrom
citromfűlevél

A gőz fölött felolvasztunk 30 dkg csokoládét, 16 dkg vajat, ötkanálnyi cukrot. Kihűlés után jól elkeverjük 5 tojás sárgájával. Hozzáadjuk a háromnegyed bögrényi darált mákot, negyed bögrényi lisztet, pici sót és a sütőport, majd az öt tojás felvert habját. Tortaformában sütjük.

A kimagozott meggyet nagyon kevés vízzel, ízlés szerinti cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral, szegfűszeggel és egy kevés citromhéjjal jól felfőzzük.

Citromfűlevéllel díszítve a minta szerint tálaljuk.

Letölthető receptváltozat.

 

 

Módosítás: (2010. július 11. vasárnap, 18:03)