A kuglóf tetszetős formájú, dús ízesítésű ünnepi kalácsféleség. Előszeretettel készítik a németek gugelhupf, gogelhopf, az oroszok кулич néven.

Hozzávalók:
40 dkg liszt, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 3 tojássárgája, 2,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 5 dkg mazsola, citromhéj vagy vanília, csipetnyi só.kuglof

A cukrot, vajat és a tojásokat habosra kavarjuk, hozzáadjuk a 0,5 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt, tejet, citromot, vaníliát.
Jól összekeverjük, 15 percig keverőkanállal verjük. A kapott puha tésztát bezsírozott kuglófformába tesszük, 50 percig kelesztjük,
majd 30 percig egyenletes hőmérsékleten sütjük.

Ha elkészült, megszórhatjuk bőségesen porcukorral, vagy bevonhatjuk olvasztott csokival.

Módosítás: (2010. április 03. szombat, 18:11)